(27) Een nieuw begin

Een nieuw begin. Hoe bedoel je, een nieuw begin?

Een nieuw begin. Hoe bedoel je, een nieuw begin?

Bestuur

Een nieuw begin in de zin dat de Stichting Jouw Rouwverwerking een nieuw bestuur heeft. Ik ben weliswaar de oprichter, de voorzitter en het enige lid van het bestuur vanaf de oprichting maar, dat kan ik geen bestuur noemen. Niet echt een “nieuw” bestuur dus, maar wel een voltallig bestuur dat instaat is haar werk goed te kunnen verrichten.

Secretaris en Penningmeester zijn de bekende functies die in elk bestuur aanwezig zijn. Beide functies zijn vervuld waarbij degene die Penningmeester is dit combineert met een andere functie in het bestuur.

De wat minder bekende functies in het bestuur zijn:

  • Marketing. Een functie die de Stichting in de markt positioneert en samenwerking zoekt met derden.
  • Professionele ontwikkeling. Een functie die bestaande kennis en ervaring binnen het landschap dat rouw heet integreert en verder ontwikkelt. Die grenzen en mogelijkheden verlegt binnen het vakgebied verlies en rouwverwerking en alles wat daarmee samenhangt.
  • Events. Een functie die workshops en bijzondere gebeurtenissen als presentaties en symposia organiseert.
  • Vrijwilligers. Een functie die het netwerk van vrijwilligers in relatie met de Stichting, haar workshops en haar klanten onderhoudt.
  • Sponsoring. Een functie die naar partijen zoekt die bereid zijn de Stichting te financieren.
  • Communicatie. Een functie die ervoor zorgt dat alle communicatie vanuit de Stichting naar de markt, haar netwerk en haar klanten op een professionele wijze wordt verwoord.
  • Juridisch. Een functie die ervoor zorg draagt dat de Stichting zowel nationaal als internationaal gebruik kan maken van alle voordelen die beschikbaar zijn binnen bestaande wet en regelgeving.

Op de pagina “Bestuur” worden de zittende bestuursleden voorgesteld.

Workshops

Een nieuw begin in de zin dat de activiteiten voor het starten en het opzetten van de eerste workshop zijn gestart. Iedereen die zich op deze website eerder heeft aangemeld en heeft aangegeven dat zij of hij interesse heeft in het volgen van een workshop, is inmiddels benaderd.

Indien u zich had aangemeld maar geen e-mail heeft ontvangen dan wordt u verzocht dit via het contactformulier op deze site kenbaar te maken.

Relatie

Een nieuw begin in de vorm van een nieuwe relatie. Uiteindelijk ben je zover met het verwerken van je verdriet en je rouw dat je iemand anders ontmoet in je leven. Ook al ben je er niet bewust naar op zoek, je staat er wel voor open. Wanneer het dan zover is en je zegt tegen de ander “ik hou van jou”… dan heb je toch zoiets van… dat zei ik toch ook tegen mijn vorige maatje! Ook al heb je met je vorige maatje afgesproken dat de langstlevende een nieuw maatje gaat zoeken, dan nog voelt het in het begin vreemd aan.

Ik wist vroeger wel, en dat bespraken we toen ook regelmatig samen, dat een mens van veel meer mensen dan één mens kan houden. Maar toen het zover was moest ik wel een paar emotionele drempels nemen voordat het echt bij me kon landen. Nu voelt het goed en is het OK. Het is nu ook weer een thuiskomen. Samen plezier hebben, samen dingen doen en samen weer een geheel vormen.

Wat ik ook heb geleerd is dat je van veel mensen echt kan houden. Ik besef nu ook dat het hart zo groot is dat het dit mogelijk maakt en het “houden van” vele vormen kent. Toch zal altijd je geliefde je ankerplaats moeten zijn. Voor mij, en ik denk voor velen, is dit de voorwaarde om in staat te zijn weer tot rust te komen en op te laden. Dan alleen kan ik de dingen blijven doen die belangrijk zijn in het leven.

Auteur: Hans Fransen

Oprichter van Stichting Jouw Rouwverwerking

Gaarne uw reactie.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.