(17) Stand van zaken

Beste Lezers,

Allereerst wens ik jullie een gelukkig en gezond 2014 toe met daarbij ook heel veel plezier.

Ik wil jullie allen bedanken voor jullie reacties naar aanleiding van het artikel in het NRC ( “Business uitrollen – Dat is mijn manier van rouwen” ) van zaterdag 28 december 2013.

Het aantal reacties dat binnen komt  via de site, per post, per telefoon en kanalen als Facebook, LinkedIn, Google+ en Twitter is overweldigend en het houdt gelukkig niet op.

Ook wil ik iedereen bedanken die de site heeft bezocht. In de afgelopen twee weken hebben meer dan 1200 bezoekers de site bezocht. Voor een Stichting die begin december 2013 is gestart vind ik dit een geweldig aantal,

Naar aanleiding van het artikel in het NRC hebben velen gereageerd die aangaven bestuurslid te willen worden, die aan workshops bijdragen willen leveren en die locaties aanboden. Over de, in mijn ogen, belangrijkste groep hebben we het nog niet gehad: de groep mensen die één van de workshops wil volgen.

Persoonlijk ervaar ik dit alles als hartverwarmend; ik dank jullie allen.

Op dit moment ben ik bezig met het samenstellen van het bestuur. Dat klinkt eenvoudig maar dat is het zeker niet. Als het aan mij ligt staat er op 1 februari een voltallig bestuur, maar je weet maar nooit. Het gaat bij de keuze van het bestuur niet alleen om kennis en ervaring, maar ook om de samenstelling van het team en de onderlinge cohesie. Een goed bestuur is belangrijk en over de vorming daarvan zal goed worden nagedacht. En ook degenen die in het bestuur zitting nemen, zullen goed moeten nadenken.

In de loop van de week van 13 januari 2014 ga ik mij richten op de groep die heeft aangegeven te willen samenwerken. Ik kijk ernaar uit om met hen in de nabije toekomst in contact te komen.

Verschillende locaties zijn aangemeld of aangeboden. Er zitten bijzondere locaties tussen, sommige zelfs in het buitenland. Deze laatste categorie biedt weer mogelijkheden om eventueel workshops te combineren met een korte vakantie of andere activiteiten. Tegen het einde van de maand kom ik bij de betrokkenen hier op terug.

Er zijn verzoeken binnen gekomen om (eventueel) mee te doen aan de workshops. Voordat ik echter het eerste workshopprogramma en de locatie vrijgeef, neem ik contact op met degenen die zich op dat moment al hebben aangemeld voor een workshop. Besef dat de aanmeldingen vanuit het hele land komen en het is aan ons om dusdanige plekken te vinden dat reisafstanden voor deelnemers te overzien zijn.

Een zeker niet minder belangrijke groep betreft de mensen die hun steun betuigen. Deze groep bevestigt bij mij het beeld dat de visie van de Stichting aanspreekt. Natuurlijk zijn er gelukkig ook kritische vragen. Ja, jullie lezen het goed … gelukkig … want juist deze vragen houden mij scherp, geven nieuwe invalshoeken en leiden zelfs tot nieuwe benaderingen op het gebied van rouwverwerking. Tot nu toe is gebleken dat de visie en de aanpak van De Stichting de juiste is; toch zullen er wel degelijk in de toekomst momenten zijn waarop één en ander zal dienen te worden aangepast. Dat is niet erg, in tegendeel, het betekent dat de Stichting leeft.

Dat was het tot zover. Aan het einde van elke maand publiceer ik een vervolg.

Mocht je vragen hebben dan kun je mij bereiken (site, e-mail en telefoon).

Met vriendelijke groet,
Hans Fransen

Auteur: Hans Fransen

Oprichter van Stichting Jouw Rouwverwerking

Gaarne uw reactie.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.